L’Escola de la Terra obri les portes

L’Escola de la Terra obri les portes

El punt de trobada, ubicat a Beniarjó, obri tots els dimarts de vesprada i pretén ser un centre d’intercanvi d’experiències i formació de la ruralitat.

Dimarts 12 de novembre es va presentar l’Escola de la Terra, una iniciativa del CDR la Safor-COCEDER i que compta amb la col·laboració de l’Ecomuseu Vernissa Viu. Davant d’un nombrós públic, Blanca Llorca, representant del CDR la Safor, va explicar que l’Escola de la Terra naix en un entorn rural, preocupada pel medi ambient i la sostenibilitat i amb vocació de ser un centre de formació. La iniciativa està financiada pel Ministeri d’ Agricultura, Alimentación i Medi Ambient. L’Escola estarà oberta tots els dimarts, de vesprada a l’FP la Safor.

Ferran Martínez, que va ser un dels promotors de l’FP la Safor, va fer un repàs al naixement de la cooperativa Escola Agrícola, que fa començar l’any 1974 a Beniarjó, com un escola democràtica, vinculada al món agrícola i en valencià. Martínez va recordar que el Sindicat Agrari –ara la Unió de Llauradors- va nàixer de l’FP la Safor i va comentar que l’Escola de la Terra naix d’una evolució natural dels cursos que s’han al centre educatiu de Beniarjó.

També va parlar Xavi Ródenas, el qual va explicar que l’Escola de la Terra vol visualitzar tot el que es fa a la Safor al voltant del món rural. Va comentar que l’Escola té quatre pilars: la comunicació, la formació, la investigació i l’observació. L’Escola ha de ser el nexe d’unió entre la Universitat i la societat.

L’Escola de la Terra es va presentar davant d’un nombrós públic, la majoria actors locals de la Safor que treballen al voltant de la ruralitat: llauradors aficionats, productors i consumidors de productes ecològics… que demanen formació en agricultura ecològica i conéixer experiències de desenvolupament local. En acabar la presentació es va fer una pluja d’idees per saber les demandes socials i les tasques voluntàries de cada assistent.

L’Escola de la Terra compta amb l’ajuda econòmica del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.